Publisert av: Johan Arnt | oktober 10, 2009

Twitter-tips

Jeg har vært aktiv bruker av Twitter siden våren 2009, og har rukket å lære en del om denne spennende måten å kommunisere på. Min første profilkonto, JoVotvik, er opprettet for å pleie mitt faglige nettverk, mens profilen JohanVotvik brukes i et lokalt nettverk av twittrere i og fra Meløy, kommunen jeg bor i.

Jeg bruker TweetDeck, som lar meg publisere og lese innlegg på både Twitter og Facebook i det samme vinduet.

Når jeg ikke har tilgang på datamaskin tyr jeg til mobilen, der jeg benytter Dabr som grensesnitt mot både Twitter og TwitPic, der jeg legger inn bilder jeg ønsker å publisere via Twitter.

Del gjerne dine erfaringer med leserne av denne bloggen ved å legge inn en kommentar 🙂

TweetDeck er utmerket som grensesnitt på flere måter, men ikke til søk på norske ord med Æ, Ø eller Å fordi bokstavene ikke lar seg skrive. Her kan Twitter Search være til god hjelp. Etter at du har søkt på et ord kan du, når resultatet av det første søket kommer opp, velge norsk som søkespråk. I noen tilfeller hjelper det, men heller ikke denne søkemuligheten er spesielt god når det kommer til disse tre sære bokstavene.

TweetDeck gir deg mulighet til å selektere de du selv følger, slik at du ikke ikke risikerer å miste tweets fra spesielle mikrobloggere du bare må holde deg oppdatert på. Dette er særlig interessant for dem som følger svært mange.


Svar

  1. Skal prøve TweetDeck 🙂 Høres ikke så dumt ut!


Legg igjen en kommentar

Kategorier