Publisert av: Johan Arnt | november 2, 2010

Tannturist i Budapest

Dagen etter at jeg kom til Budapest for å kjøpe tannbehandling hos Eurodent kjenner jeg at jeg godt kan tenke meg å skrive noe positivt om opplevelsen.

Det hører med til historien at jeg for en måned siden var hos Eurodent i Oslo for å rotfylle to tenner som skal inngå i nye broer i munnen min – broer jeg skulle satt inn for flere år siden, dersom jeg hadde hatt råd. Min særdeles subjektive mening om behandlingen på klinikken i Oslo kan uttrykkes med tre ord: rimelig, profesjonell og smertefri. Behandlingen kostet 7500 kroner, alt inkludert med bedøvelse, røntgen og midlertidige fyllinger. Sammenlignet med prisene i denne oversikten: http://dintannlegeoslo.no/tannlege_priser.htm, har jeg så langt spart godt og vel 3000 kroner 🙂

Ved ankomsten på flyplassen i Budapest ble jeg plukket opp av en kvinne som ordnet med gratis skyss til hotellet, der jeg et par timer etterpå ble hentet av en drosje som kjørte med til klinikken for Eurodents regning. Etter behandlingen ble jeg så kjørt tilbake uten å måtte betale noe som helst. Nå er det ikke dyrt å la seg transportere med drosje her i Budapest, men likevel: Jeg opplevde det som hyggelig og trygt. Jeg har også rett til fri transport til flyplassen på hjemreisedagen, så sånn er det.

Under konsultasjonen opplevde jeg det stikk motsatte av det jeg er blitt avdvart imot av tannelgeforeningen, nemlig at utenlandske tannlegeklinikker gjerne plusser på med forslag om behandling pasientene ikke i utgangspunktet hadde tenkt på, med det som motiv å tjene mest mulig per pasient. Det jeg opplevde var at tannlegen faktisk foreslo å redusere bahandlingen – med garanti om at dersom det han foreslo ikke var tilfredsstillende, ja, så skulle jeg få den opprinnelig ønskede behandlingen gratis i ettertid. Dersom det ikke er å være på tilbudsseiden, så vet ikke jeg.

Så nå sitter jeg her på hotellet med ømme kjever etter en omfattende forbehandling for utskifting av tre amalgamfyllinger, innsetting av tre broer, og utskifting av sju misfargede tenner som nå skal få nye kroner. I tillegg skal jeg skifte misfargede fyllinger i seks fortenner i underkjeven. Det jeg først og fremst tenker på er Kjosern i Norwegian og samarbeidspartneren Travellink som har sørget for at det er mulig å reise tur retur til Budapest fra Bodø via Gardermoen og oppholde seg på et spa-hotell i seks døgn for totalt 4300 kroner.

Jeg tar meg noe for verken i kjevene, gleder meg til mitt nye dollarglis er kommet på plass, og tenker videre på at dette kommer til å være vel anvendte penger. I senere innlegg skal jeg dele resten av mine inntrykk fra denne erfaringen som tannturist i Budapest.

Publisert 2. november 2010


Svar

  1. […] også: Tannturist i Budapest. Les også: Dollarglis på […]


Legg igjen en kommentar

Kategorier