Publisert av: Johan Arnt | november 6, 2010

Rimelig tannbehandling

Nordmenn som trenger omfattende tannbehandling trenger ikke reise langt og dyrt for å finne et rimelig alternativ.

Eurodent har nemlig klinikker i både Oslo og Alta, i tillegg til Budapest, dit jeg valgte å dra.

Nå er jeg ferdig med den planlagte tannbehandlingen, som er gjennomført hos Eurodent i Oslo og Budapest. Totalt har jeg betalt 59.000 kroner inkludert en rabatt på 5 prosent for betaling med kontanter her i Budapest. Sammenlignet med vanlige priser i det norske markedet, publisert på nettsiden Tannlege Oslo, har jeg spart 50 prosent av det jeg måtte betalt dersom jeg hadde kjøpt tjenesten i Oslo. Det gjennomførte arbeidet ville da kostet totalt 120.000 kroner.

Hva så med utgiftene til reiser og opphold? Først en kjapp tur til Bodø-Oslo for nødvendige rotfyllinger, og så Bodø-Gardermoen-Budapest med seks overnattinger på spa-hotell en måned etter. Totalt kom dette på 5000 kroner. Legg til at Eurodent spanderer drosje ved ankomst og avreise, samt til og fra første konsultasjon, og at det koster under 150 kroner med et ukeskort for buss, trikk og T-bane her i Budapest. Hallo, jeg tar dette som en ferietur, og føler meg som en vinner.

Jeg tenker på at jeg er glad for at jeg nå er kvitt alt av amalgam, at kratrene de svenske tannlegene etterlot seg i munnen min, etter å ha trukket friske tenner (riktignok kariesskadd) da jeg gikk på ungdomsskolen, er erstattet med broer med porselenkroner og at jeg har fått metallfrie zirkoniumkroner som pynter gliset mitt.

Denne tannbehandlingen burde ha vært kjøpt i Norge, i mitt nærmiljø. Men jeg hadde bare ikke råd til det. I en årrekke har jeg forarget meg og følt meg fortvilt over at jeg hadde tyggeflater med manglende jeksler, noe som gikk ut over fortennene. Hver gang jeg besøkte norske tannleger, ble jeg anbefalt minimumsløsninger, noe jeg ikke var tilfreds med. Årsaken til at jeg ikke ble anbefalt å gjenoppbygge et sunt tyggemiljø er åpenbar. Norske tannleger vet at tannbehandling er så dyr at bare de med god råd har mulighet til å sette av nok penger til å gjennomføre større behandlingsopplegg.

Da jeg så bestemte meg for å gjøre denne investeringen i finere glis og bedre tyggemiljø for et par år siden, startet jeg med å sette av penger hver måned på en egen sparekonto. Vel vitende om at dette kunne bli oppfattet som egoistisk i perioder da familien trengte penger til andre formål, var jeg standhaftig i mitt forsett. Skulle jeg komme i mål hadde jeg regnet med å måtte spare opp mot 150.000 kroner.

, for et halvt år siden startet jeg med å lete etter rimeligere løsninger, og sendte ut forespørsler per e-post til en rekke klinikker i blant annet Tyrkia, Polen, Danmark og Ungarn. I denne prosessen oppdaget jeg Eurodent (Oslo/Budapest). Årsaken til at jeg valgte denne klinikken er at garantileddet da ligger i Oslo, bare en rimelig flyreise unna hjemstedet mitt i Meløy kommune. Pluss at det for meg holdt å spare 50 prosent av kostnadene. Andre velger å dra til klinikker som tilbyr sine tjenester helt ned til en femtedel av hva det koster i Norge. Da må du reise langt, og risikere samme turen en gang til dersom noe skulle skje i garantiperioden – eller du må be en norsk tannlege/klinikk rydde opp i sakene. Forbrukerrådets ferske undersøkelse av det norske prisnivået (der Eurodent ikke er tatt med) viser at dét ikke kommer til å bli noen rimelig affære.

Les også: Tannturist i Budapest.
Les også: Dollarglis på billigsalg.

Publisert 6. november 2010


Svar

  1. E jo helt fantastisk..
    Har sjøl en drøm om å få ordnet tennene mine, men d koster. Å det e nåt æ ikke føle æ har råd til…Problemet e jo at hvis æ ska få d gjort, bør d skje i en kort periode, ikke over ett år, som d vil gjøre ska man ta litt hver mnd…
    Tennene mine idag hemmer meg veldi i mye 😦

  2. takk for svar. mvh Erik


Legg igjen en kommentar

Kategorier